STEEDS MEER BEDRIJVEN IN ROERMOND KIEZEN VOOR EEN RAZENDSNELLE GLASVEZELAANSLUITING

STEEDS MEER BEDRIJVEN IN ROERMOND KIEZEN VOOR EEN RAZENDSNELLE GLASVEZELAANSLUITING

STEEDS MEER BEDRIJVEN IN ROERMOND KIEZEN VOOR EEN RAZENDSNELLE GLASVEZELAANSLUITING

ROERMOND – Bedrijven in Roermond en Swalmen die gevestigd zijn op een bedrijvenpark kiezen massaal voor de overstap naar glasvezel. Afgelopen maand tekenden meer dan 20 bedrijven een intentieverklaring voor een aansluiting via ParkNed Roermond, waardoor de teller op 40 handtekeningen komt. Met de wetenschap dat ISDN stopt in september 2019 zullen op korte termijn nog veel meer bedrijven de overstap maken naar een nieuwe aansluiting, waarbij glasvezel de meest toekomst vaste aansluiting is qua snelheid, stabiliteit en flexibiliteit.

Business Development Director Henk Slabbekoorn van ParkNed is blij met de grote belangstelling. “Onze partner A3bc bezoekt momenteel veel bedrijven op de Roermonds bedrijvenparken die willen weten hoe het zit met ons glasvezel aanbod. Hoe werkt het, wat kost het en wat kan ik er mee, zijn de meest voorkomende vragen. Ondernemers snappen het belang van stabiele, breedbandige verbindingen waarover alle communicatie van en naar hun bedrijf loopt. Maar ze willen ook zeker weten dat ze de juiste keuze maken nu”.

ISDN verdwijnt
“Daar komt bij dat KPN stopt met de ISDN-lijnen per september 2019, dus nu is het moment om de overstap naar glasvezel te maken. Bandbreedte problemen behoren dan voorgoed tot het verleden en zaken als het faciliteren van thuiswerken en online dienstverlening voor je klanten zijn ineens een stuk eenvoudiger. Dit is ook het moment om eens opnieuw naar je bedrijfstelefonie te gaan kijken. Alles gaat in de Cloud en daarmee behoren investeringen in dure apparatuur op locatie ook tot het verleden”, aldus Slabbekoorn.

Datacenter Roermond
Uniek is dat de glasvezelkabels van ParkNed straks allemaal uitkomen in het gloednieuwe in Roermond gevestigde datacenter The Factory Roermond. Daarmee krijgen bedrijven in Roermond toegang tot allerlei infrastructuur faciliteiten waarmee ze hun concurrentiepositie verder kunnen verbeteren.
Heeft u nog niet ingetekend voor een glasvezelaansluiting of wenst u een afspraak? Dat kan eenvoudig via www.glasvezelroermond.nl, u kunt ook bellen met Tilman Schreurs van A3bc via 088 939 100. U kunt nog meedoen tot 15 juli 2019, dus wees er snel bij!


FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)
Deze vragen worden regelmatig door ondernemers aan ons gesteld:

‘’Ik zit vast aan een veel duurder contract voor glasvezel via een andere aanbieder van glasvezel, hoe kan ik toch overstappen naar ParkNed Roermond”?

Antwoord: Als u tekent bij Glasvezel Roermond, dan heeft u tot 12 maanden na oplevering de tijd om de verbinding in gebruik te nemen. Pas vanaf dat moment betaalt u de maandelijkse kosten, de eenmalige aansluitkosten dient u wel meteen af te rekenen. Op die manier kunt u toch profiteren van het speciale glasvezelaanbod, ondanks dat u wellicht nog een periode aan een ander contract vastzit.

“Is het wel verstandig om nu een glasvezelaansluiting te nemen, als straks met 5G toch alles draadloos wordt”?

Antwoord: Alles wordt niet draadloos. Het duurt sowieso nog een flinke tijd voordat er overal 5G beschikbaar komt, omdat dit gepaard gaat met enorme investeringen. Glasvezel is bovendien veel veiliger dan draadloos, hoeft niet gedeeld te worden en kent geen afstandsbeperkingen, terwijl je met 5G toch binnen 200 meter van een mast moet zitten om van de snelheid te profiteren. Die 5G-mast is trouwens verbonden met, jawel, glasvezel!

“Als ik nu teken bij ParkNed Roermond, wanneer kan ik dan over mijn glasvezelaansluiting beschikken”?

Antwoord: De vraagbundeling in Roermond is gebaseerd op de aanleg van glasvezel bij voldoende deelnemers. We starten al bij deelname van 25% van het totaal aantal bedrijven op de 6 terreinen in Roermond en Swalmen. We gaan er vanuit dat dit aantal medio juli/ augustus van dit jaar is behaald. Vervolgens wordt terrein voor terrein aangesloten, nadat hiervoor vergunning van de gemeente is verkregen en het basisnetwerk (backbone) is aangelegd. Hiervoor komt een planning beschikbaar die ook regelmatig wordt gecommuniceerd met alle bedrijven. Als uw bedrijf aan de beurt is om aangesloten te worden, zal de projectleider contact opnemen om dit met u af te stemmen. Via onze nieuwsbrief en via www.glasvezelroermond.nl houden we u op de hoogte van de voortgang.

Het is dus een keuze tussen de nieuwe digitale wereld waarmee u als ondernemer jaren vooruit kan en uw concurrentiepositie versterkt, flexibiliteit krijgt en over ongekende bandbreedte en allerlei nieuwe mogelijkheden kunt beschikken. Of u blijft nog een tijdje op een opgelapte oude verbinding die u uiteindelijk toch zult moeten vervangen door glasvezel.

Besparen
Met een glasvezelaansluiting kunt u besparen op telefonie via Voice over IP, thuiswerken eenvoudig kunt faciliteren en eindelijk de mogelijkheden van de Cloud kunt benutten. Waarbij u net zo nel kunt uploaden als downloaden en kosten kunt besparen met video vergaderen en met telefonie in de Cloud, zonder dat u nog een telefooncentrale nodig heeft.

Keuzevrijheid
En dat allemaal over één, oneindig uitbreidbare glasvezelverbinding, met een standaard hogere beschikbaarheid en veiligheid dan alle andere infrastructuren. Met keuzevrijheid voor het afnemen van de diensten, u zit niet aan 1 aanbieder (KPN of Ziggo) meer vast.