Glasvezel

Glasvezel

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een heel dunne, maar sterke draad van glas.

Via glasvezel is het mogelijk om signalen over grote afstanden te sturen. Dit maakt glasvezel uitermate geschikt om grote hoeveelheden data te transporteren. Een modern, snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk kan dan ook voldoen aan de stijgende vraag naar data en diensten (internet, camerabeveiliging, pinnen of alarm over IP en telefonie).

Het verschil tussen glasvezel en ADSL of kabel is dat glasvezel een hogere internetsnelheid aankan. In Nederland is dat op dit moment tot wel 1 Gbps. Wat de maximale snelheid over glasvezel is, hebben experts nog niet kunnen achterhalen.

Snelle internetverbindingen zijn vandaag de dag onmisbaar voor vrijwel alle bedrijven. Glasvezel speelt daarbij een belangrijke rol, omdat het bij uitstek geschikt is om tot in de verre toekomst qua capaciteit te kunnen blijven groeien. Glasvezel is de ideale infrastructuur om internet,en telefonie te transporteren over dezelfde verbinding. De mogelijkheden voor Zakelijke Glasvezel zijn nagenoeg oneindig. Vooral de modulaire opbouw en schaalbaarheid zorgen ervoor dat glasvezel een goede investering is voor de toekomst.

De voordelen van glasvezel

Gegarandeerd snelheid vanaf 50Mbps oplopend tot 1000 Mbps
Telefonie (VoIP)
Flitsend snel werken, snel uploaden
Maatwerk invulling

100% uptime. Eenvoudig opschalen, klaar voor de groei van uw bedrijf
Gratis klantenservice
Vast laag tarief per maand
Mogelijkheid tot afsluiten van een uitgebreide Service Level Agreement (SLA)

Zakelijk glasvezel snelheid

Met Glasvezel Roermond krijg je een rechtstreekse internet aansluiting op het glasvezelnetwerk. De snelheid van jouw zakelijk glas kun je zelf bepalen. Door de rechtstreekse aansluiting, kunnen gegarandeerde snelheden van 50 Mb/s tot en met 1 Gb/s worden gehaald zonder overboeking, zowel up- als downstream. Met zakelijk glasvezel is het mogelijk om grote hoeveelheden data snel te verzenden en op te halen. Hiermee biedt deze verbinding de basis voor een toekomst vaste breedband connectie met het internet.

Zakelijk glasvezel aanleggen

In Nederland zijn we best wel verwend als het gaat om het internet. Het kan niet snel genoeg gaan en als het internet ook maar één keer hapert, denkt iedereen dat de wereld vergaat. Toch kan het niet functioneren van het internet grote gevolgen hebben, vooral als u met uw bedrijf bent aangesloten op een netwerk waar veel mensen gebruik van maken. We hechten met zijn allen veel waarde aan snel en betrouwbaar internet. Dat is precies de reden waarom zakelijk glasvezel aanleggen steeds vaker wordt gedaan voor bedrijven. Wanneer we zakelijk glasvezel Roermond aanleggen wordt dit volledig begeleidt, met als voordeel voor jouw bedrijf één aanspreekpunt. Voordat er gegraven kan worden, gaan hier nog een aantal werkzaamheden aan vooraf. Als eerste wordt er een uitgebreide Site Survey uitgevoerd. Vervolgens worden bij de gemeente de plannen ingediend voor het verlenen van de benodigde vergunningen. Pas hierna kan er daadwerkelijk overgegaan worden tot het graven, blazen van de glasvezel en het afmonteren op locatie.

Overstappen

Eenvoudig en ongecompliceerd

Overstappen met je zakelijke internet verbinding naar Glasvezel Roermond is eenvoudig en ongecompliceerd. De installatie is snel. Wij zorgen voor een soepele overgang van je huidige aansluiting, vestiging en systemen. Je accountmanager helpt je bepalen welke bandbreedte en aanvullingen je als ondernemer nodig hebt. Vaak kun je je bestaande routers, firewalls en access points gebruiken. Als dit niet zo is dan geven we graag een passend advies. Onze monteur zorgt ervoor dat je snel aangesloten bent. Alles tegen betaalbare prijzen.

Wij bieden graag onze hulp aan en onze accountmanager kan helpen met het overzetten van bestaande internet aansluitingen of deze inzetten als back-up verbinding. Je bent dan verzekerd van internet passend bij jouw bedrijf. De internet aansluiting wordt volledig geconfigureerd opgeleverd. Klaar voor gebruik!